Om Mitt i City-gallerian

Det hela påbörjades den 17:e maj år 2004. Ett helt nytt projekt som kom att locka intresse och stor nyfikenhet hos Karlstads lokalbefolkning. Grävmaskinerna brummade, arbetsledarnas order ekade i sorlet kring det tidigare öde utrymmet i stadens kärnhus. Den 21 september 2006 invigdes gallerian som fick passande namnet Mitt i City.
Med fyra ingångar i varje väderstreck som i ett kors, möts man av en värld med femtiotre olika butiker, restauranger och caféer. I botten av Mitt i City-gallerian finner du det stora 2-plans parkeringsgaraget som rymmer 397 bilar. På markplan finner du en centralt placerad scen för både evenemang och underhållning. På samma våningsplan ligger även restaurangerna och caféerna med ett gemensamt utrymme där man kan sitta och äta. Här finner du mängder med olika matalternativ, allt från Asiatisk wok, pizza, kebab, lyxigare lunchbuffe eller husmanskost – Valet är ditt! Barn- och handikappvänligt är gallerian då du kan besöka amningsrum och värma välling eller barnmat på andra våningen. En tillfällig rullstol finns även att låna för den som behöver.

Butikernas utbud har ett varierat med allt från hobby och teknik, kläder och mode, hälsa och skönhet, sport och fritid, till livsmedel och mer därtill. Om dina kontanter inte räcker till kan du även ta ut pengar i en uttagningsautomat på nedre våningen. Shoppingparadiset Mitt i City ryms under ett tak på 18 000 kvadratmeter och det lockar drygt fem miljoner shopping sugna besökare om året.

Mitt i City-gallerian ägs av Thon Fastigheter.